____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра ще се присъедини към Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2022“

 
 
 С поредица от активности Община Мездра ще се присъедини към Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2022“, която има за цел да популяризира активния начин на живот и балансираното хранене. Тази година инициативата се провежда под мотото „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“ в рамките на Европейската седмица на мобилността (European Mobility Week) – 16-22 септември, и на Европейската седмица на спорта (European Week of Sport) – 23-30 септември.
 
 
Първите активности от „Нестле за Живей Активно! 2022“ са на 22 септември (четвъртък), когато за 20-ти път в гр. Мездра ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили (European Car Free Day).
По традиция Денят без автомобили ще започне с велопоход по маршрут: гр. Мездра – с. Долна Кремена и обратно, който е с начален час 9:30.
От 11:00 часа на площад „България“ в гр. Мездра ще се състои състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от I до VII клас.
В 13:00 часа ще бъде разиграна томбола с множество предметни награди, осигурени от Община Мездра. В нея ще се включат всички участници във велопохода и в състезанието за майсторско управление на велосипед. Големите награди в томболата са велосипед, тротинетка и скейтборд.
 
  
  
 
На следващия ден, 23 септември (петък), от 7:45 часа във всички училища в общината и пред сградата на Община Мездра (Съвета) ще се проведе утринна гимнастика. В нея ще се включат всички ученици и учители, както и служители в Общинската администрация, които желаят.
Същия ден от 17:30 часа на градския стадион „Локомотив“ ще се състои Панорама на спортни и физически активности. В нея ще вземат участие възпитаници на СКЛА Атлет, ЖКХГ Анелия, КИБИ Лотос-М, ОФК Локомотив, ХК Локомотив, Танцова формация „Keep It Real”, Dance Center Yoanna, Фолклорен танцов клуб „Винце, хорце и още нещо…“ и Център за подкрепа за личностно развитие – Мездра.
 
  
 
 
За финал: в 19:30 часа ще бъде разиграна томбола с предметни награди, в която ще се включат всички участници в Панорамата на спортни и физически активности. Големите награди в томболата са велосипед и футболна топка Adidas Tango Rosario, реплика на едноименната футболна топка, използвана по време на Световното първенство по футбол в Аржентина през 1978 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.livechatalternative.com/