____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта - 22 септември

С тържество на градския площад на 22 септември 2022 г. (четвъртък) Община Мездра ще отбележи 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържеството е от 10:00 часа.
 
 
Половин час по-рано – в 9:30, ще бъде даден старт на традиционния велопоход по маршрут: гр. Мездра – с. Долна Кремена и обратно, организиран по повод Европейския ден без автомобили като част от активностите от Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2022“.
 

Същинското честване на празника ще започне с ритуал по издигане на националния флаг и на знамената на Община Мездра и на Европейския съюз. Слово за непреходното значение на това историческо събитие и за неговите съвременни измерения ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов.
 
 
 
Художествено-музикалната програма по случай Деня на независимостта ще изнесат Вокална група „Детски свят“ и мажоретен състав към Център за подкрепа за личностно развитие и Клуб „Умението да говорим пред публика“ при Средно училище „Иван Вазов“.
 
 
От 11:00 часа на площад „България“ ще се състои състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от I до VII клас, а в 13:00 часа ще бъде разиграна томбола с множество предметни награди, в която ще се включат всички участници във велопохода и в състезанието за майсторско управление на велосипед. Големите награди в томболата са велосипед, тротинетка и скейтборд.
 
 
Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра да заповядат на събитията, посветени на Деня на българската независимост – 22 септември!
 
 

 

 

 

 

 

 

https://www.livechatalternative.com/