____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Делян Дамяновски подреди в Община Мездра изложба живопис от своята лична колекция

   По покана на Градската художествена галерия изпълнителният директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ) и дългогодишен председател на Общински съвет – Мездра инж. Делян Дамяновски подреди в Община Мездра изложба живопис от своята лична колекция.
 
 
   Вернисажът уважиха близки и приятели на колекционера. Сред тях бяха неговият син Чавдар, кметът на общината Иван Аспарухов и инж. Георги Давидков, председател на Изпълнителния комитет на Общински народен съвет – Мездра (1986-1990 г.).
 

   Експозицията включва 10 живописни творби от пет български и един нидерландски художник, както и една картина от неизвестен корейски художник, изпълнена със смесена техника. Девет от произведенията са пейзажи: „Родопски пейзаж” от Ивайло Стойчев, „Старо село” от Оги Новаков, „Реката“ І, ІІ, ІІІ и ІV и „Завръщане“ от Валерия Генова, „Море” от Йорданка Йорданова и „Корейски пейзаж” от неизвестен автор. Сбирката допълват портретът „Шутът” на нидерландския художник Франс Халс (1582-1666 г.), който е репродукция на творба от ХVІІ век, чийто оригинал се намира в Лувъра и един натюрморт от Павел Митков.
 

 
   „Моята душа е в книгите и в картините, сподели при откриването на изложбата Дамяновски. Радвам се, че през живота си съм събрал доста красиви неща. Реших да изложа една част от картините, които имам, за да може повече хора да се насладят на изобразителното изкуство. Нямам любима картина – всичките са ми любими, защото съм ги събирал с много обич“.
   „Картините се създават, за да бъдат разглеждани и аз се радвам, че инж. Дамяновски избра да сподели с нас и с бъдещите посетители на изложбата, удоволствието от докосването до тези живописни работи, каза кураторът на изложбата Светла Дамяновска. Поздравявам го за хубавата идея и за реализацията на тази изложба!“
 

 
   Кметът на Мездра Иван Аспарухов също поздрави Дамяновски и в знак на уважение му подари бутилка марково вино.
 
 
   Изложбата може да бъде разгледана до 14 октомври във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.
 

 

 

 

 

 

https://www.livechatalternative.com/