____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие - гр. Мездра обявяват Трети общински детски конкурс рецитал на Вазови творби

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – гр. Мездра обявяват Трети общински детски конкурс рецитал на Вазови творби.
Конкурсът е предназначен за ученици в следните възрастови групи:
 
• І група – ученици от І до ІV клас;
• ІІ група – ученици от V до VІІ клас;
• ІІІ група – ученици от VІІІ до ХІІ клас.
Всеки участник има право да представи по едно стихотворение от Иван Вазов.
 
 
Конкурсът ще протече в два етапа:
• Вътрешноучилищен етап: провежда се до 24 май 2023 г. Всяко училище в общината ще проведе рецитал и ще излъчи тримата най-добри декламатори в отделните възрастови групи, които ще се класират за следващия, общински етап на конкурса.
Общински етап - той ще се проведе на 26 май 2023 г. в ЦПЛР – гр. Мездра. В него ще вземат участие победителите от вътрешноучилищния етап. Те ще рецитират избраните от тях творби пред тричленно жури и ще се съревновават за първо, второ и трето място в отделните възрастови категории.
 


 
Призьорите в трите възрастови групи ще получат грамоти и предметни награди.
 
Класиралите се на първите три места в отделните възрастови групи в Третия общински детски конкурс рецитал на Вазови творби ще изнесат рецитал на 24 юни 2023 г. в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” – с. Очиндол по време на отчитането на XII Национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“.