____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

С поредица от образователни инициативи в ОУ „Христо Ботев” - Мездра отбелязаха 175-ата годишнина от рождението на патрона на училището

С поредица от образователни инициативи ученици и учители в ОУ „Христо Ботев“ – гр. Мездра отбелязаха 175-ата годишнината от рождението на Христо Ботев (1848-1876 г.), който е патрон на учебното заведение.
 
По този повод учениците от прогимназиалния етап на обучение – V-VII клас, рисуваха поета революционер и четоха христоматийните негови стихотворения „На прощаване“, „Майце си“ и „Обесването на Васил Левски“.
Седмокласниците проведоха открит урок по история, посветен на живота и делото на Христо Ботев. Те изработиха постери в три категории: „Родословно дърво“, „Поетът и журналистът Ботев“ и „Революционна дейност“. В подредбата на таблата се включиха и гости, а директорът на училището Иван Иванчев прочете откъс от Ботевото стихотворение „В механата“.
 
 
 
Особен интерес към юбилея от рождението на Войводата проявиха най-малките. Учениците от първи клас в Годишна целодневна организация на учебния ден с учители Христина Тодорова и Рени Митева се запознаха с живота и делото на националния герой. Чрез подготвената от преподавателите презентация те успяха да се докоснат до житейския и творчески път на един от най-видните българи на Българското възраждане.Рени Митева,
начален учител в ОУ „Христо Ботев“ – гр. Мездра

 

 
https://www.livechatalternative.com/