____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Деца, ученици и учители придадоха неповторим празничен вид на Мездра за Баба Марта

   По случай Баба Марта Община Мездра организира и осъществи инициативата „Сръчни детски ръце, претворили традицията”. Целта на празничното начинание е да бъдат проучени, съхранени и творчески доразвити българските традиции, характерни за 1 март.
 
 
В рамките на инициативата детските заведения в общината, Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – гр. Мездра изработиха с много въображение в духа на фолклорната традиция първомартенска украса, с която бяха пременени в червено и бяло арките в пешеходната алея по улица „Александър Стамболийски“ – тези на кръстовищата с ул. „Янко Сакъзов”, „Марин Дринов”, „Любен Каравелов” и „Св. св. Кирил и Методий”.
 
 
   В разкрасяването на алеята с българския символ за здраве, сила и дълголетие се включиха екипите на ДГ „Мир”, ДГ „Слънчице”, ДГ „Роза”, ДГ „Детелина”, КСУДЛУ и ЦПЛР – гр. Мездра и на ДГ „Звездичка” – с. Зверино.
 
   Всички училища в община Мездра – СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГ „Алеко Константинов“ и ПГ „Васил Левски“ – гр. Мездра, СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино и ОУ „Васил Кънчов“ – с. Моравица, изработиха по три традиционни мартеници – по една класическа с фигурите на Пижо и Пенда и по две с пискюли, помпони и др., с които в сградата на Общинската администрация беше подредено Първомартенско хоро с гъдулар, символизиращо многодетно семейство като пожелание за преодоляване на демографската криза в България.
 
 
   В знак на благодарност Община Мездра подари на всички детски, учебни и социални заведения и институции, които се включиха в инициативата, подаръчни комплекти със сладкиши.
 
 
   Община Мездра честити Баба Марта на всички жители и гости на общината, като им желае здраве, мир и благоденствие! Нека празникът, предвестник на пролетта, да ни вдъхне увереност, че най-доброто предстои!