____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Тази неделя в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” ще се проведе XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“

   На 21 май 2023 г., Неделята на слепия, в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край село Очиндол, община Мездра ще се проведе XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“. Целта на събора е да се даде възможност за сценична изява на изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на своя регион.
 
   Организатор на събитието, което е от програмата на традиционните Празници на културата „Мездра – май“, е Община Мездра. Началото на събора е в 9:45 ч. в неделя, а официалното откриване – в 10:00 ч.
   В тазгодишното издание на „Де е българското“ ще вземат участие над 600 самодейци – певци, танцьори и инструменталисти от областите Враца, Видин, Монтана, Плевен и София. На сцената ще се изявят 35 певчески, танцови инструментални състави – представители на 32 читалища, училища и пенсионерски клубове от 29 населени места в Северна и Западна България, включително 10 от общината домакин.
 
   Участниците в събора, който няма конкурсен характер, са разделени в три категории: певчески групи и индивидуални изпълнители, танцови групи и индивидуални изпълнители, инструментални групи и индивидуални изпълнители.
 
   Община Мездра най-учтиво Ви кани на XVII Национален фолклорен събор „Де е българското”!
https://www.livechatalternative.com/