Кметът на Коното́п изпрати поздравителен адрес до кмета на Мездра по повод Деня на Съединението

Кметът на побратимения с Мездра украинския град Коното́п, Сумска област Артeм Семенихин изпрати поздравителен адрес до кмета на община Мездра Иван Аспарухов по повод Деня на Съединението – 6 септември.
 
„Уважаеми г-н Аспарухов,
 
От името на общността Конотоп и лично от мое име приемете искрени поздравления по случай Деня на Съединението на България, пише в поздравителния адрес.
 
Актът, подписан през 1885 г., дава право на България да се върне в историческите си граници и да живее в свободна и обединена държава, доказвайки по този начин на целия свят, че е невъзможно да бъде победен обединеният народ на една държава, който олицетворява неразрушимата сила за единство и свобода.
 
Пожелавам Ви здраве, хармония и благоденствие на Вашите семейства, добро настроение и просперитет в полза на обединена, свободна и демократична България!
 
С най-добри пожелания,
 
АРТEМ СЕМЕНИХИН,
 
Кмет на Коното́п, Украйна“
 
По покана на Община Мездра през месец май тази година кметът на Коното́п Артeм Семенихин посети гр. Мездра. По време на своята визита Семенихин и кметът на община Мездра Иван Аспарухов подписаха Споразумение за сътрудничество между двата побратимени градове.
 
В изпълнение на това споразумение през месец август 87 ученици от Мездра и 29 ученици от Конотоп осъществиха съвместен летен лагер в българското черноморско курортно селище Кранево.