Община Мездра Ви кани да се включите в Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“

С поредица от активности за трети път Община Мездра ще се присъедини към Националната инициатива „Нестле за Живей Активно!“, която има за цел да популяризира активния начин на живот и здравословното хранене. По традиция инициативата ще се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността (European Mobility Week) – 16-22 септември, която тази година се провежда под мотото „Пестене на енергия“.
 
„Живей активно!“ е мащабен дългосрочен проект на „Нестле България“ АД, който има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.
 
В рамките на кампанията ще се проведе и Национален конкурс за общински проекти, допринасящи за целите на инициативата „Нестле за Живей активно!“. Право на участие в конкурса имат всички общини, които в дните между 16 септември – 10 октомври 2023 г. организират на своята територия събитие или поредица от събития на открито, с които да насърчат ходенето пеша, ползването на велосипед или спорта за удоволствие на открито. Всички общини, които се включат в кампанията, имат право да кандидатстват за финансиране на проект, насочен към подобряване на средата, създаване на условия за активен живот или изграждане на навици за балансирано хранене.
 
Водена от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, Община Мездра призовава гражданите от различни поколения да се включат в активностите от Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“!
 
Защото заедно може да постигнем повече!