____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Скръбна вест: Почина футболната легенда Владимир Хинков

    На 8 ноември 2023 г. на 79-годишна възраст почина Владимир Хинков – дългогодишен футболист и треньор на Локомотив (Мездра), Металург (Елисейна), ЖСК – Металург (Мездра), Спартак (Плевен), Николай Лъсков (Ямбол), Искър (Роман), Чавдар (Бяла Слатина), Бдин (Видин), Балкан (Белоградчик) и Спортист (Своге), както и помощник-треньор на Академик (Свищов) и на Ботев (Враца).
 
     Владимир Хинков е роден на 23 октомври 1944 г. в Роман.
 
   Централен нападател на Локомотив (Мездра) и на Металург (Елисейна) в Северната „Б“ РФГ през втората половина на 60-те и началото на 70-те години на XX век. Трети в почетната листа на мездренския клуб по брой отбелязани голове във втория футболен ешелон – 42. Автор на първия хеттрик за „железничарите“ в „Б“ РФГ – в срещата Локомотив (Мездра) – Чавдар (Бяла Слатина) 3:0 от XXX кръг на първенството през сезон 1965/1966 г.
 
   Играе също в Спартак (Плевен) и в Николай Лъсков (Ямбол) в „А“ РФГ и в Южната „Б“ РФГ.
 
 След приключване на състезателната си кариера е помощник-треньор на ЖСК – Металург (Мездра) в Северната „Б“ РФГ през сезон 1974-1975 г. и през сезон 1976-1977 г., а през пролетния полусезон на 1996/1997 г. и през сезон 1999/2000 г. е наставник на Локомотив (Мездра) в Северозападната „В“ АФГ.
 
   Бил е също старши треньор на Искър (Роман), Чавдар (Бяла Слатина), Бдин (Видин), Балкан (Белоградчик) и Спортист (Своге), както и помощник-треньор на Академик (Свищов) в „А“ РФГ и на Ботев (Враца) в „Б“ група. Известен период работи в Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра).
 
   Погребението на Владимир Хинков е утре, 9 ноември 2023 г., в гр. Мездра. Поклонението е от 13:30 часа в параклиса на гробищния парк.

  ОФК Локомотив – Мездра и местната футболна общественост изказват съболезнования на близките на починалия!

   Поклон пред светлата му памет!
 
 
 

 

 

 

 

 

https://www.livechatalternative.com/