Самостоятелна изложба живопис на Ана Николова можете да видите в Община Мездра

               По покана на Градската художествена галерия талантливата художничка Ана Николова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис. Откриването й уважиха представители на Общинската администрация, близки и приятели на авторката, която е завършила „Графичен дизайн и визуални комуникации“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а в момента работи в столична компания за изработка на 3D визуализации.

               Експозицията включва 10 живописни творби, изпълнени с маслени и акварелни бои, туш и тънкописци, предимно женски портрети и анималистични картини: „Портрет“ І, ІІ и ІІІ, „Поглед“, „Пролетна поезия“, „Коте“, „Тигър“, „Полет“ I и ІІ, „В настроение”.

               „Авторката се е представила добре, работейки с различни материали и техники. И резултатът е прекрасна, интелигентна живопис, съчетаваща достатъчен реализъм с изящна фантазия и пунктуално изписани детайли с едва загатнати в обобщени форми и участъци, каза по време на вернисажа Светла Дамяновска, куратор на изложбата.

               Колоритът е сложен и богат, но премерен и хармоничен. Ана използва добре топлата, студената и смесената гама, внушавайки емоции и играейки си със силате и влиянието на цветовете.“

               „Това са едни от малкото неща през живота ми, които съм направила лично за себе си, а не за някой друг, сподели Ана Николова, която е наследила дарбата да рисува от дядо си по бащина линия Димитър Малджански (1936-2011 г.) от село Камено поле. Много са ми близки. Ще се радвам и на Вас да ви харесат!“

               От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави младата художничка с поредната й изложба и й пожела творческо вдъхновение и все така активно да участва в културния живот на града и общината.

               Самостоятелната изложба живопис на Ана Николова може да разгледате всеки делничен ден до края на месец юни във фоайето на третия етаж в сградата на Община Мездра.