____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Регламент на І-ви Регионален симпозиум по интериорна дървопластика “Петко Мичев”

Община Мездра обявява І-ви Регионален симпозиум по интериорна дървопластика по случай 90 години от рождението на скулптора Петко Мичев.

            Конкурсен етап – кандидатстване на желаещите да вземат участие в симпозиума по интериорна дървопластика творци, с до 3 рисувани проекта и умалени макети на стенните пана, които смятат да изработят. Всеки кандидатстващ представя и творческа автобиография. Материалите и документите се приемат на адрес: гр. Мездра – 3100, ул.”Хр. Ботев” 27, община Мездра, ет.2, стая 215.

Минималната площ на готовото пано трябва да е 1 кв. м.

Тема: „Щастливо детство”;

Материал: дърво по избор на автора;

Техника: по избор на автора;

Краен срок за приемане на проектите –  31 март 2016 г.;

След журиране ще бъдат излъчени авторите на 3-те най-добри проекта, които ще бъдат поканени да ги реализират в материал. Срок за изработване – до 15 май 2016 г.

 Готовите пана, отговарящи на предварителния проект и зададените размери ще бъдат заплатени по 1 500 лв всяко.

 Творбите остават собственост на Община Мездра.

            Конференция – 16 юни 2016 г.

Симпозиумът по дървопластика е форум за демонстрация на майсторските умения и контакти между творците. По време на конференцията, посветена на 90-годишнината от рождението на скулптора Петко Мичев ще бъдат изложени проектите, постъпили в конкурсния етап и готовите произведения.  Участниците в конкурса, представителите на културни и образователни институции, ценителите на изобразителното изкуство, гражданите и гостите на Община Мездра ще могат да се запознаят с експонираните материали, както и с текстове и видеоматериали за жизнения и творческия път на твореца Петко Мичев, предвидени в програмата на конференцията.

https://www.livechatalternative.com/