__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

__________

placeholder

Отбелязаха храмовия празник на църквите във Върбешница и Руска Бела

1

На един от най-големите църковни празници през годината-Архангеловден, жителите на мездренските села Върбешница и Руска Бела отбелязаха храмовия празник на местните църкви. Архиерейската света литургия и водосвет бяха отслужени от Врачанския митрополит Григорий. Той благослови жителите и гостите на Върбешница и им пожела Св. Архангел Михаил и ангелското войнство да ги закрилят и да бдят над тяхното село.

Храмовият празник на църквата във Върбешница уважиха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, председателят на общинския съвет Яна Нинова и кметът на населеното място Магдалена Динкова.

След края на литургията бе осветено и новото „Райско кътче в центъра на с. Върбешница“. То включва кът за отдих и спортни занимания, създаден след облагородяване на две градинки. Проектът бе реализиран от кметство Върбешница в рамките на Общинска програма „Малки местни инициативи – Мездра 2017″.

Инж. Събков уважи и храмовия празник на църквата в с. Руска Бела. Митрополит Григорий отслужи света литургия и водосвет и благослови гостите на празника.
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
20171108_121807
 
14
 
15
 
16
 
17