____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Регламент и Заявка за участие в Общински фестивал „Магията на Мездра” - 3-4 май 2018 г.

Регламент на Общински фестивал „Магията на

Мездра” – 3-4 май 2018 г.

 

През 2018 г. фестивалът на изкуствата в град Мездра е посветен на 105-та годишнина от рождението на детския поет Асен Босев.

Право на участие в него имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години.

 

Фестивалът ще протече в два дни –

3 и 4 май 2018 г.

 
Първият ден – 3.05.2018 г. е Ден на изобразителното изкуство и литературата, в който участниците ще представят за общата художествена изложба свои илюстрации по стихове на Асен Босев. Желаещите да участват в рецитала, след откриването на изложбата ще изпълнят стихове на Асен Босев (в рамките на 5 минути на учебно заведение).
Участниците ще рисуват в учебните заведения, Център за подкрепа за личностно развитие, и читалищата в Общината от 10.00-12.00 ч., а творбите трябва да донесат и предадат на организаторите в Сградата на общинска администрация до 14.00 ч.
В 17.00 ч. на пл. „България” (или при лошо време в Дома на железничаря) ще бъде открита изложба от фестивалните творби, след която ще започне рецитала.
 
Вторият ден – 4.05.2018 г. е Ден на музикално-танцовото изкуство. Той ще представи пред жителите и гостите на града два концерта – от 9-11.30 ч. изпълнения на деца до 7 годишна възраст, а от 17-19.30 ч. изпълнения на колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната програма могат да се заявяват участия (в рамките на 5-7 мин. на учебно завадание) в следните направления:
І направление – народни песни и танци;
ІІ направление – модерни песни и танци;
ІІІ направление – съчетания по художествена гимнастика;
 
Младите фотографи от Община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail: mezdra@mail.bg
Снимките им ще бъдат публикувани на сайта на Община Мездра.
За участие във фестивала ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат Заявка по образец, да изготвят Присъствен списък и да осигурят Декларации за съгласие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 години.
 
Заявки се приемат до 20 април!
Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди.
Заповядайте на фестивала!

Свали Заявка за участие и допълнителни документи

https://www.livechatalternative.com/