__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Над 50 ентусиасти бягаха в Kreta RUN

DSC00230
Над 50 смелчаци от цяла България взеха участие в третото издание на планинското бягане KRETA RUN. Организираната от ентусиастите Александър Александров, Иван Стоянов и Станислава Цветанова и подкрепена от община Мездра инициатива се проведе в землището на c. Крета.
 
„Трасето е по идея на Николай Ралчов, който живее тук, в Крета, и благодарение на сериозните усилия на кмета на селото успяваме да проведем Kreta Run за трета поредна година и събитието да бъде толкова прекрасно.“, каза Иван Стоянов
Планинското бягане с дължина 10 километра и денивелация 370 метра предложи на участниците много емоции. Гергана и Димитър не скриха задоволството си от планинското бягане:
 
„Едно страхотно преживяване с невероятни хора в приятна атмосфера и прекрасно трасе. Много усмихнати хора, прекрасни организатори, невероятно трасе. “
 
Златослава Чуканова също остана очарована от красотата на мездренския край:
 
„Много е красиво, не мога да го опиша. На кого не му харесва природата и то красивата природа – сняг, слънце… всичко беше идеално!“
 
Участниците бяха разделени в 5 категории: юноши, мъже от 18 до 39-годишна възраст, жени от 18 до 39-годишна възраст, мъже над 40 години и жени над 40 години. Наградният фонд на KRETA RUN бе от домашни сладка, туршии, сланина и алкохолни напитки.
Първенец при юношите стана Ран Милчев с време 1 час и 25 минути.
 
При мъжете до 39 години най-бърз се оказа Ивайло Балев с време от 45 минути, втори остана Георги Георгиев  с време 53 минути, а трети се нареди Христо Ценов с време 54 минути.
 
Дамите не отстъпиха в надпреварата и най-бърза сред представителите на нежния пол се оказа Златослава Чуканова с време от 58 минути След нея, с време 1 час и две минути, се нареди Надежда Дързева, а бронза остана при Елена Тодорова с време 1:03:50
При мъжете ветерани първи финишира Цветко Митов с време 45 минути, втори завърши Милен Тончев с време 52 минути и 5 секунди, а трети се нареди Емилиян Бориков с време от 53 минути.
 
При дамите над 40-годишна възраст първото място заслужи Гергана Малчева с време от точно един час. Втора се нареди Неда Кленска с време 1:05:20, а бронзът остана при Даниела Еленкова с време 1:13:15.
 
DSC00221
 
DSC00237
 
 
DSC00227
 
DSC00241
 
DSC00263
 
DSC00312