__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Над 150 нови дръвчета и храсти красят Мездра

_DSC6692
Дръвчета и храсти от видовете златен дъжд (Laburnum anagyroides), див кестен (Aesculus hippocastanum), червен лешник (Corylus avellana), Калина (Viburinum opulus), Спирея (Spiraea Japonica), Форзиция, (Forsythia), рози от сортовете Arthur Bell и Orient, рододендрон от сорта Pink Pearl, японска вишна от сорт „Кику-Шидаре-Сакура“ и Aлбиция бяха заседени на ключови места в града.
В обособилата се алея на ул. „Христо Ботев“ (в района на стария пазар) жители и гости на града ще могат да се любуват на двата сорта рози, кичестите дървета от вида Златен дъжд и зеленината на дивите кестени.
 
Централната градска част ще стане още по-приветлива със засадените дървета от видовете рододендрон и японска вишна.
Кметовете на селата, които са подали заявка за посадъчен материал, посредством който да облагородят своите градинки, също ще получат цветя и храсти за засаждане.
 
Отличници в това отношение са децата на Брусен – под ръководството на кмета на селото и председателя на тамошното читалище над 20 деца засадиха кестени, с които входът към селото и една от детските площадки придобиха по-зелен и природосъобразен вид.
Засаждането на дръвчетата и храстите е в изпълнение на Програмата за управление качеството на атмосферния въздух на община Мездра и на Програмата за опазване на околната среда на община Мездра.
 
_DSC6695
 
_DSC6693