__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Новооткрита изложба-живопис на Светла Дамяновска

_DSC0651
В читалнята на Библиотеката при НЧ „Просвета-1925“ – Мездра на 24 септември беше открита изложба – живопис на тема „Земя, море и небе“ на Светла Дамяновска.
 
Философският поглед към света и мъдростта на Светла Дамяновска, с които са известни книгите ѝ, откриваме и в показаните на днешната изложба картини. Художничката споделя, че чрез изложените си 31 платна цели „да покаже своята представа за света и неговите три основни компонента, без да забравя вятъра, небесното дете. Земята е фундаментът на всичко, водата е една от световните стихии, небето също е пропаст.“
 
Освен основните компоненти на света в 19 от картините са вградени с много любов цветята – рожбите на земята. Тридесет и първата картина е нетипична за творческия натюрел на Светла Дамяновска – в нея „използвам така любимите за британския творец Деймиън Хърст кристали (при мен циркони), като лека закачка с неговото творчество“.
 
Присъстващите на изложбата ценители на изкуството се потопиха в претворената в картини природа и се насладиха на нейната непреходна красота.
 
_DSC0659
 
_DSC0666
 
_DSC0671