__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Обновяват хоризонталната пътна маркировка по основните улици в гр. Мездра

01_Mezdra_Patna markirovka
 
С цел подобряване безопасността на движението, от днес започна полагането на нова хоризонтална маркировка по основните пътни артерии в гр. Мездра.
 
Чрез използването на специализирана техника служители на Общинско предприятие „Чистота“ очертаха пешеходните пътеки тип „Зебра“ по една от най-натоварените улици в града – „Александър Стамболийски“, предстои да бъдат освежени и тези по ключови участъци от ул. „Христо Ботев“ и „Янко Сакъзов“.
 
Допълнителен надпис „Погледни“ върху пешеходните пътеки, комбиниран с хоризонтални стрелки, сочещи наляво или надясно в зависимост от посоката на движение на автомобилите, предупреждава пешеходците да се огледат преди да пресекат пътното платно.
 
В следващите дни освежаването на хоризонталната пътна маркировка ще продължи и по останалите основни градски улици по предварително изготвен график.
 
Междувременно озеленители от комуналното предприятие засадиха цветя в пешеходните зони от двете страни на корекцията на река Моравешка, коритото на която наскоро беше почистено от наносни отложения и тревна растителност. С цел превръщането на тава място отново в приятно място за разходка и отдих, в бетонни кашпи бяха засадени 1 680 броя от три вида многогодишни декоративни растения – по 630 бр. карекс и лавандула и 420 бр. ехинацея, информира Йоана Димоска, началник сектор „Поддържане на обществените площи и озеленяване“ в ОбП „Чистота“.
 
02_Mezdra_Patna markirovka
 
03_Mezdra_Patna markirovka
 
06_Mezdra_Patna markirovka
 
09_Mezdra_Patna markirovka
 
11_Mezdra_Moraveshka bara_Tsvetya
 
14_Mezdra_Moraveshka bara_Tsvetya