__________

__________

__________

__________

__________

__________

__________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Ден на отворените врати в Мездра за празника на българската община

_DSC5559
 
С Ден на отворените врати Община Мездра и Общинският съвет отбелязаха съвместно празника на българската община – 12 октомври. По този повод в сградата на Общинската администрация гостуваха средношколци от СУ „Иван Вазов“, ПГ „Алеко Константинов“ и ПГ по механизация на селското стопанство – гр. Мездра и от СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино, както и доброволци от клубовете „Приятели на БМЧК“ в градските ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.  В рамките на инициативата те имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на общинските служители и с дейността на местния парламент.
 
_DSC5481
 
Честването на Деня на българската община уважиха също инж. Георги Давидков – кмет на община Мездра през периода 1986-1990 г. и дългогодишен заместник-кмет на общината, Нина Данколова – секретар на Община Мездра през периода 2000-2015 г., Гергана Михалчева – директор на секретариата на Областния съвет на БЧК – Враца, бивши и настоящи общински съветници.
 
_DSC5479
 
След като изгледаха презентацията „Към историята на кметската институция в община Мездра 1899-2020 г.“, присъстващите бяха поздравени от инж. Георги Давидков, от кмета на Мездра Иван Аспарухов, от председателя на Общинския съвет Яна Нинова, Нина Данколова и инж. Светлана Мицева – секретар на Община Мездра.
 
_DSC5505
 
„Убеден съм, че един ден управлението на Община Мездра ще е във ваши ръце, каза в приветствието си към младите хора Аспарухов. Сигурен съм, че това, което ще ви оставим, ще бъде добра основа за по-нататъшното развитие на нашия град и община. Затова се учете, трудете се, попивайте от доброто и бъдете готови да реализирате вашите знания и потенциал в полза на обществото. Разчитаме на вас!“
 
По време на честването Гергана Михалчева връчи от името на председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров званието „Отличник на БЧК“ на Христина Иванова – ръководител на клубовете „Приятели на БМЧК“ в ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, за високи постижения в червенокръстката дейност.
 
_DSC5534
 
По-сетне средношколците посетиха кметския кабинет, където участваха в импровизирана оперативка и зададоха на градоначалника въпроси, които ги вълнуват. На изпроводяк те получиха подаръчни комплекти, заедно с информационна брошура за Деня на българската община и кратка исторически справка за местната власт и самоуправление в община Мездра.