____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Мездра обявяват Oбщински ученически конкурс рецитал на Вазови творби

 

Ivan Vazov_1850-1921

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Мездра обявяват Общински ученически конкурс рецитал на творби от „патриарха на българската литература“ Иван Вазов (1850-1921 г.).

Конкурсът е предназначен за ученици в следните възрастови групи:

 І група – ученици от І до ІV клас;

 ІІ група – ученици от V до VІІ клас;

 ІІІ група – ученици от VІІІ до ХІІ клас.

Всеки участник има право да представи по едно стихотворение от Иван Вазов.

Конкурсът ще протече в два етапа:

 вътрешноучилищен етап – до 24 май 2021 г. всяко училище в община Мездра ще проведе рецитал и ще излъчи тримата най-добри декламатори в отделните възрастови групи, които ще се класират за следващия, общински етап на конкурса.

• общински етап – той ще се проведе на 27 май 2021 г. в Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Мездра. В него ще вземат участие победителите от вътрешноучилищния етап. Те ще рецитират избраните от тях творби пред тричленно жури и ще се съревновават за първо, второ и трето място в отделните възрастови категории.

Призьорите в трите възрастови групи ще получат грамоти и предметни награди.

На 26 юни 2021 г. призьорите ще изнесат рецитал в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” – с. Очиндол по време на връчването на наградите на победителите в Десетия национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“.

        

 

https://www.livechatalternative.com/