____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в община Мездра на парламентарните избори 2021

_DSC9797

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 44-ото Народно събрание, както и на коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. 

_DSC9776

В консултациите, които се проведоха при кмета на общината Иван Аспарухов, взеха участие Яна Нинова (ПП ГЕРБ), д-р Илиана Михайлова (Коалиция „БСП за България“), Красимир Тодоров, Ралица Трифонова-Цветанова и Радослав Маринов (Коалиция „Обединени патриоти“), Мирчо Мирчев (ПП ДПС), Слави Петрински (ПП Воля) и Георги Генов (Коалиция „Демократична България – Обединение“. 

Кметът на община Мездра запозна участниците в консултациите с Решение №2062-НС/ 16.02.2021г. на Централната избирателна комисия (ЦИК) и с Решение №14-НС/ 17.02.2021 г. на Районна избирателна комисия (РИК) – Враца относно определяне на общия брой членове на СИК и разпределяне на местата в ръководствата на комисии и местата за членовете в СИК в Шести изборен район – Врачански. 

Участниците в консултациите нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секции, образувани на територията на община Мездра. Съгласно утвърдените от ЦИК методически указания и изчислителна процедура, разпределението на местата в СИК е следното: ПП ГЕРБ разполага в тях със 113 места, Коалиция „БСП за България“ – с 83, Коалиция „Обединени патриоти“, ПП ДПС и ПП Воля – с по 42 и Коалиция „Демократична България – Обединение“ – с 6. 

_DSC9768

ПП ГЕРБ и Коалиция „БСП за България“ имат по 42 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), ПП ДПС – 18, Коалиция „Обединени патриоти“ – 15 и ПП Воля – 6. 

По взаимно споразумение между участници в консултациите бяха направени замени на места в ръководствата на две секционни комисии и на места на членове в пет комисии. Останалите представители на партии и коалиции приеха направените промени в съставите на седемте СИК. 

_DSC9769

В резултат на станалите разисквания участниците в консултациите постигнаха съгласие за определяне съставите на СИК в община Мездра на парламентарните избори 2021. 

Взето беше принципно решение за следното разпределяне на ръководните места в една Подвижна секционна избирателна комисия (ПСИК), при образуване на избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия: председател – от Коалиция „БСП за България“, зам.-председател – от ПП ДПС и секретар – от ПП ГЕРБ. 

До 26.02.2021 г. партиите и коалициите трябва да представят списъци с имената на членовете и на резервните членове в секционните избирателни комисии.

Съставите на 42-те СИК на територията на община Мездра предстои да бъдат назначени от РИК – Враца, която ще утвърди и списъка с резервни членове, предложени от участвалите в консултациите партии и коалиции.

https://www.livechatalternative.com/