____________

Електронни услуги

____________

Археологически комплекс Калето

____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Kак да проверим номера на избирателната секция, в която ще гласуваме на 4 април 2021 г.?

Parlamentarni izbori 2021_Baner - Copy

Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява на всички български граждани справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. 

Всеки избирател може да провери адреса на избирателната си секция по един от следните начини: 

✓ През Интернет на адрес: https://www.grao.bg/elections/Secure/Public/EgnSearch.cshtml:

• Гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване на парламентарните избори 2021. 

• За общинските администрации, след идентификация с електронен подпис, сайтът предоставя възможност да се подават заявления за гласуване по настоящ адрес и да се регистрират удостоверения за гласуване на друго място по електронен път. 

✓ Чрез телефон: 

• Мобилен: Изпраща се SMS на единен номер 18429 и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS-а се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН. 

• Стационарен: Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна. 

Главна дирекция „ГРАО“ се надява да спести времето и неудобството на българските граждани да се информират от разлепените на обществени места избирателни списъци!