____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Н А Р Е Д Б А за провеждане на XX-ти общински футболен турнир на малки врати за фирмени, квартални и селски отбори - 2021 г.

Н А Р Е Д Б А

за провеждане на XX-ти общински футболен турнир на малки врати за фирмени, квартални и селски отбори – 2021 г.

 

I. ЦЕЛИ

1. Да се повиши физическата дееспособност на жителите на общината.

2. Да популяризира футболната игра.

3. Да превърне дните на провеждане на турнира в спортни празници на гр. Мездра.

4. Да активира, забавлява и разтоварва футболните фенове в общината.

5. Да се излъчат най-добрите фирмени, квартални и селски отбори.

II. ВРЕМЕ И МЯСТО

1.  Футболният турнир ще се проведе през периода 05.05.2021 г.-28.05.2021 г. от 18:30 часа на спортната площадка в СУ „Иван Вазов” – гр. Мездра.*

2. Заявки за участие се приемат в Община Мездра, ет. 3, ст. 304, при Никола Кръстев, мл. експерт „Спорт и младежки дейности“, до 27.04.2021 г., вкл.

3. Техническата конференция ще се състои на 28.04.2021 г.(сряда) от 15:00 часа в малката заседателна зала на 4 етаж в сградата на Община Мездра.

III. ПРАВО НА УЧАСТИЕ

1. В турнира могат да участват всички желаещи фирмени, квартални и селски отбори от община Мездра.

2. В турнира имат право да вземат участие само състезатели, чиято адресна регистрация е на територията на община Мездра.

3. В турнира нямат право да участват картотекирани състезатели през пролетния дял на първенствата в Първа професионална футболна лига, Втора професионална футболна лига и Трета аматьорска футболна лига – сезон 2020/2021.

IV. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ

1. Всеки отбор се състои от минимум 10 състезатели, като в игра са 5+1.

2. Времетраенето на срещите е 2х20 минути с 5 минути почивка.

3. За да започне футболната среща, в игралното поле трябва да бъдат минимум  З играчи + вратаря (от отбор). При неизпълнение на това условие се присъжда служебна загуба на нередовния отбор.

4. По време на футболната среща отборът може да прави неограничен брой смени (тип хокейни).

5. Срещите се играят на хандбално игрище, като не важи правилото за засада.

6. Ъгловите удари и тъчът се изпълняват с крак.

7. Не се зачита за гол директно влязла топка, както следва: удар от вратата, от тъч и от начален удар.

8. Мачовете се свирят от един съдия.

9. По време на турнира състезателите са с едни и същи номера.

10. При изпълнение на дузпа (от 7 метра) вратарят не може да излиза напред. Ако това се случи и не е отбелязан гол, наказателния удар се повтаря, а вратаря получава предупреждение (жълт картон). При отбелязан гол, въпреки нарушението на вратаря, гола се зачита и играта продължава без лично наказание на вратаря.

11. При пряк и непряк свободен удар стената отстои на З метра.

12. При изпълнение на тъч, противниковият състезател трябва да стои на минимум 2 метра от изпълнителя на тъча.

13. Вратарите нямат право да играят с ръце, когато топката е подадена от техен съотборник с крак или след странично хвърляне.

14. Когато вратарят улови с ръце подадена от съиграч топка, срещу него от мястото на дъгата, което е най-близко до местоположението на вратаря, се изпълнява непряк свободен удар.

15. В игра могат да влизат само записаните в протокола преди мача състезатели. Смените се осъществяват със съгласието на дежурния секретар до централната линия.

16. За класиране в групите последователно важат: 

1. Точков актив; 

2. Резултат от пряк двубой; 

3. Голова разлика; 

4. Повече вкарани голове; 

5. По малко картони; 

6. Жребий.

17. При получаване на жълт картон играчът напуска терена за З минути;

18. При втори жълт картон в рамките на един мач състезателят автоматично получава червен картон. При натрупване на 2 (два) жълти картона от един състезател, състезателят се отстранява за 1 среща от турнира.

19. Състезател, получил директен червен картон, се отстранява за 2 срещи и заплаща глоба от 30 лв. при секретаря на турнира в срок от два дни.

20. Отбор, получил в един мач 2 (два) червени картона, се отстранява от турнира.

21. Не се допуска участие на състезатели с футболни обувки с бутони.

22. Всеки отбор е длъжен да си подсигури по две топки за всеки мач. Времето се спира от секретаря на мача само при положение, че всички 4 топки са изритани извън очертанията на спортната площадка.

23. Не се допуска участие на състезатели, носещи предмети, които могат да застрашат здравето на останалите участници (часовници, гривни, очила и др.). 

24. Начинът на провеждане на турнира и подреждането на отборите ще бъде уточнен на техническата конференция, в зависимост от броя на заявките.  

25. В преките елиминации, при равен резултат в редовното време се изпълняват директно по 5 дузпи до излъчване на победител.

26. Футболна среща може да бъде отложена или пренасочена при следните условия: 

- 24 часа преди мача се подава писмено заявление до организаторите от отбора, който иска да бъде отложена срещата. Отбора „домакин” заплаща 30 лв. такса за отлагане на срещата, а отбора „гост” заплаща 50 лв. при секретаря на турнира при подаването на заявлението. 

- По преценка на организаторите, срещата може да бъде отменена за друг ден и час, като своевременно бъде уведомен и противниковият отбор.

27. При грубо неспортсменско поведение (удар, блъскане) срещу съдията, двубоят веднага се прекратява и отборът се дисквалифицира.

28. Отбор, който напусне демонстративно терена преди съдийски сигнал за края на мача, няма право да продължи участието си в турнира.

29. На отбор, неявил се до 10 минути след указания в програмата начален час на мача, се присъжда служебна загуба и се отстранява от по-нататъшно участие в турнира. 

30. Шпагатите са абсолютно забранени. При шпагат – директен жълт картон.

31. Голмайсторът на турнира се определя след края на турнира.

V. НАРУШЕНИЯ И ЖАЛБИ

- Съдийските отсъждания и фиксираните крайни резултати в мачовете са окончателни и не подлежат на оспорване. Не се приемат и разглеждат жалби, свързани със съдийски отсъждания.

- При участие на нередовен състезател в противников тим всеки отбор има право да подаде жалба в писмена форма до 15 минути след завършване на срещата между тези отбори. Жалбата трябва да бъде внесена единствено от капитана на отбора, придружена със съответните доказателства и внесена такса в размер на 50 лв. Сумата се внася при секретаря на турнира. Не се разглеждат жалби от други състезатели, както и от отбори, неучастващи в съответната среща.

- Жалбите се разглеждат от жури, в състав: представител на организатора на турнира, секретаря на турнира и главния съдия на турнира. Журито се произнася в срок до 24 часа от депозиране на жалбата. Журито съобщава решението си пред капитаните на заинтересованите отбори. Решението е окончателно и не  подлежи на обжалване.

- Състезател, който не отговаря на условията за участие в турнира, не е включен в списъка на отбора или участва под чуждо име, се счита за нередовен и отборът се дисквалифицира.

- Отбор, който не отговаря на условията за участие в турнира, се счита за нередовен и се дисквалифицира.

- При нередности организаторите имат право да налагат дисциплинарни и административни наказания срещу отбори или отделни състезатели и в случаите, когато няма подадена жалба от друг отбор.

При казуси, непосочени в тази наредба, решението се взима от организаторите.

VI. ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ

1. Списък на състезателите на отбора се представят на организаторите до техническата конференция на 28.04.2021 г.

2. Преди започването на всяка среща се прави проверка на съдийската маса по списъка на отбора, внесен преди техническата конференция, като водачите на отборите показват на секретаря на турнира, копие от личните карти на състезателите и заверен формуляр с извършен предсъстезателен медицински преглед, който важи за 7 дни. 

3. Таксата за участие на всеки отбор е 10.00 лв. на състезател. Внася се еднократно преди техническата конференция.

4. Не се допуска картотекиране на състезател в повече от 1 отбор.

5. Минимална възраст на състезател – 16 години.

6. По време на турнира отборите нямат право да заменят или да записват други състезатели.

7. В игра може да бъдат състезатели, записани и платили такса до 28.04.2021 г.

VII. НАГРАДИ

1. Отборите, класирали се на I, II, III и IV място, ще получат купи, грамоти и парични награди.

2. Ще бъде излъчен най-добрият фирмен, квартален и селски отбор, които също ще бъдат наградени (ако отборите са поне 3 в категория).

3. Ще бъдат наградени най-добре изявилите се във футболния турнир състезатели – голмайстор и вратар.

4. Ще бъде връчена и специална награда за феърплей. 

 

За контакти и допълнителна информация: тел. 0895 846 111, Никола Кръстев, 0879 830 900 Седефка Петкова. 


ИВАН АСПАРУХОВ, 

Кмет на община Мездра 


* Забележка: Община Мездра си запазва правото да промени периода за провеждане на турнира или да го отмени, ако епидемиологичната обстановка не позволява неговото провеждане.  

 

 


https://www.livechatalternative.com/