____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне състава на Общинска избирателна комисия - Мездра за местните избори на 29 октомври

   Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 49-ото Народно събрание постигнаха съгласие за определяне състава на Общинска избирателна комисия (ОИК) – Мездра за произвеждане на местните избори на 29 октомври 2023 г.
 
   В консултациите, които се проведоха в кабинета на кмета на община Мездра Иван Аспарухов, взеха участие Яна Нинова (КП „ГЕРБ-СДС“), Цветан Йолашки (КП „Продължаваме промяната – Демократична България“), Радослав Маринов (ПП „Възраждане“), Йордан Тонов (ПП „ДПС“), Трифон Петров (КП „БСП за България“) и Даниел Михайлов (ПП „Има такъв народ“).


 
   Секретарят на Община Мездра инж. Светлана Мицева извърши проверка за легитимността на представителите на политическите партии и коалиции, при която се установи, че всички участници в консултациите са с редовни документи.


   Кметът Иван Аспарухов запозна участниците в консултациите с Решение №1962-МИ от 04.08.2023 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК) относно провеждане на консултации при кметовете на общини за определяне съставите на ОИК и назначаването им за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври.


   Съгласно това решение, при назначаването на членовете на ОИК с 11 членове (каквато е ОИК – Мездра) се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 31.07.2023 г., както следва: за КП „ГЕРБ-СДС“ и за КП „Продължаваме промяната – Демократична България“ – по 3-ма членове, за ПП „Възраждане“ – 2-ма членове, за ПП „ДПС”, КП „БСП за България” и ПП „Има такъв народ“ – по 1 член.

   Представителите на политическите партии и коалиции нямаха възражения относно разпределението на 11-те места в ОИК – Мездра и направиха следните предложения за членове на комисията:
• КП „ГЕРБ-СДС“: Пенка Петрова – председател и членове Христина Петкова и Елена Прокопиева,
• КП „Продължаваме промяната – Демократична България“: Камелия Татарска – зам.-председател и членове Таня Таушанова и Татяна Маринова,
• ПП „ Възраждане“: Красимир Истатков – зам.-председател и Росица Сергеева – член,
• ПП ДПС: Марин Маринов – зам.-председател,
• КП „БСП за България“: Йонка Йотова – секретар,
• ПП „Има такъв народ“ – Цветелин Маринов – зам.-председател.

   В резултат на станалите разисквания представителите на политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне състава на ОИК – Мездра за местните избори на 29 октомври. Кметът Иван Аспарухов благодари на участниците в консултациите за постигнатия консенсус.

    Съгласно хронограмата за изборите, ЦИК трябва да назначи ОИК – Мездра в срок до 8 септември 2023 г. (вкл.).

 

 

 

 

https://www.livechatalternative.com/