____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Заповядайте в Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра на десетото, юбилейно издание на Дионисиеви празници!

    За десета поредна година в навечерието на Трифон Зарезан по стар стил в Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“.

    Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкция „Огнесъздаденият Дионисий“ – историческа възстановка на древен орфически ритуал, пресъздадена от Театрална група „ТЕМП“ към Военен клуб – Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев, сценични изяви на рецитатори от Клуб „Умението да говорим пред публика” при СУ „Иван Вазов” с художествен ръководител Николай Савов и тематични български народни танци в изпълнение на Ансамбъл „Мездра“ към Народно читалище „Просвета 1925“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

    Както подобава, по време на събитието присъстващите ще имат възможност да отпият по глътка греяно вино, осигурено от Винарна „Типченица“ и приготвено по автентична средновековна рецепта.

    Заповядайте на 13 февруари 2024 г. (вторник) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра на десетото, юбилейно издание на Дионисиеви празници!
https://www.livechatalternative.com/