____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Община Мездра и Гората.бг организират залесителна акция в землището на Долна Кремена

      Община Мездра в партньорство с доброволческата инициатива Гората.бг организират залесителна акция в землището на село Долна Кремена под наслов „Засаждаме бъдеще!“

Залесителната акция ще се състои на 12 април 2024 г. (петък) от 10:00 часа в местността „Бряста“, която се намира на входа на селото откъм гр. Мездра.

По време на залесителната акция върху площ от 30 декара ще бъдат залесени 8000 броя широколистни дръвчета. Други 600 броя плодни дръвчета – вишни, дюли и джанки, ще бъдат раздадени на кметствата в общината, за да бъдат засадени върху общински терени. Фиданките са дарение от Гората.бг, благодарение на която досега у нас са засадени над 3 милиона дръвчета.

Доброволците, които искат да се включат в залесителната акция, трябва да заявят своето участие на тел. 0877 880 844 – Велислава Илиева, гл. експерт „Кабинет“ в Община Мездра.

На място ще се раздават инструменти и ръкавици. Необходимо е да сте с удобни дрехи и обувки за работа на открито.

Присъединете се към нас, за да направим Мездра и региона по-зелени, по-красиви и по-чисти!

Междувременно по време на събитието „Подаряваме 12 000 дръвчета – Враца“, организирано от Гората.бг на 10 март на площад „Христо Ботев“ в гр. Враца, създателят на доброволческата инициатива Никола Рахнев получи плакет от името на кмета Иван Аспарухов за принос към община Мездра, като признание за неговата неоценима роля за опазване на околната среда, за по-зелено и устойчиво бъдеще на нашата планета.


https://www.livechatalternative.com/