____________

Добре дошли в средновековието

__________

Съвместни усилия срещу природните бедствия

____________

ilovebulgaria

____________

Комисия за защита от дискриминация

____________

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. „Христо Ботев“ в гр. Мездра

             ►️ От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община Мездра въвежда в експлоатация автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни превозни средства (ППС) в един от централните участъци от ул. „Христо Ботев“ в гр. Мездра.

 Зоната за платено паркиране обхваща участъка от кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на „Алеята на кестените“).

 Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е изградена от една от утвърдените компании в сферата на паркинг технологиите – „Янтра Технолъджи“ (Qntra Technology), която осигурява висококачествен контрол на достъпа до редица обекти у нас и в чужбина – летища, хотели, здравни заведения, търговски центрове, магазини на водещи търговски вериги, общински и частни паркинги и др.

 Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безплатен.

? Таксите за платено паркиране са, както следва:

• ️ Престой в зоната за платено паркиране – 1 лв. с ДДС на час;

• ️ Паркиране в режим „Месечен абонамент“ – 70 лв. с ДДС на месец,

• ️ Паркиране на инвалидно паркомясто:

• до 1 (един) час – безплатно,

• за всеки следващ час – 1 лв. с ДДС на час.

 Глобата за изгубен билет (талон) е 20 лв.

 Издаването на талон за паркиране в режим „Месечен абонамент“ и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27, партерен етаж) срещу представяне на лична карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, превозващо хора с увреждания.

 Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се извършва на два разплащателни терминала, които са монтирани пред административната сграда на Община Мездра (до бившия Снекбар) и в „Алеята на кестените“ (срещу „ОББ“ – клон Мездра), чрез поставяне на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и заплащане на дължимата сума.

️ Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.

https://www.livechatalternative.com/