ОФК Локомотив – Мездра започна лятната си подготовка

   ОФК Локомотив – Мездра започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Преди откриващата тренировка водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник Данаил Цинцарски, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания.

   Старши треньорът Николай Христозов изведе на първото занимание 18 футболисти. Сред тях е 22-годишният централен защитник Емил Манов, който е на проби. Той идва от Оборище – Панагюрище, а преди това е обличал екипите на Рилски спортист – Самоков и на Дреновец.

   В близките дни към отбора се очаква да се присъедини опитен централен защитник със сериозен стаж в Първа и Втора професионална лига. „Лятната селекция остава отворена, като все още търсим футболисти на определени позиции“, уточни Христозов.

   С мъжете тренират шестима юноши на клуба – Иван Кирилов, Йоан Цанев, Никълас Николов, Калин Атанасов, Станислав Колев и Иван Русев.

   От досегашния състав напускат плеймейкърът Светослав Валериев и опорният халф Кристиян Вълков, който премина във втородивизионния ФК Ловеч.

   Играещи помощник-треньори през новия сезон ще бъдат Николай Ганчев и Сергей Георгиев, треньор на вратарите – Венцислав Иванов, а масажист – Иван Ванцов.

   Със спомоществователството на бизнесмена Иван Георгиев-Тениди преди началото на подготовката са закупени нови тренировъчни фланелки. Работи се и за привличането на други спонсори.

   По време на лятната подготовка ОФК Локомотив – Мездра ще изиграе шест контролни срещи. Първата от тях е на 13 юли, събота, преди обяд на градския стадион с ЦСКА III – София.

   Останалите контроли са на 20 юли с Левски II – София, на 27 юли с Вихър – Славяново, на 3 август с ОФК Бдин 1923 – Видин, на 7 август с Ком – Берковица и на 10 август с Ювентус 95 – Малчика.

   Мирослав Гетов, снимки: Павел Петров/ ОФК Локомотив – Мездра